Egy születésnapot lehet negatívan is megélni: már megint egy évvel öregebb lettem! De lehet pozitívan is: ú, de gyorsan elment megint egy év; mennyi minden történt, megint egy évvel tapasztaltabb lettem, micsoda fejlődés, micsoda eredmények, de jó ezt megérni …

A második felfogás azért szimpatikusabb, valahogy jobb optimistának lenni, ugye?

Szóval 2 éve nyitottuk meg az első Okos Pont üzletünket a XI. kerületi Savoya Parkban. De mi is történt az elmúlt 2 évben, és mit értünk el eddig? Mesélek egy kicsit.

Tanuló éveknek nevezem én ezt a 2 évet, sok változással, alakulással, bevezetéssel, tanulással, finomítással. Azt mondanom sem kell, hogy több embernek sok-sok munkája van benne, és persze tőke is. Ami biztos, hogy ezt megszállottság nélkül nem lehet csinálni. A nagy ünneplés is elmaradt ezúttal a sok akció és kampány miatt.

Egy kis történelem

Az Ú. Bypass Kft. üzemeltette az Okos Sarok szolgáltatást országosan a Vodafone Magyarország számára 2014-ben. A következő évben megszüntette azt a vállalat. Mi úgy döntöttünk, hogy tovább visszük egy kicsit más formában. Így belevágtunk egy saját üzlet nyitásába, és nekiláttunk a név kitalálásához. És megszületett az Okos Pont. Kerestünk egy üzlethelyiséget, meg is találtuk a megfelelőt a Savoya Park-ban, és megkezdtük a munkát. Kialakítottuk az arculatot, megterveztük az üzletet, beszereztük a szükséges eszközöket, az induló termékeket, és meg is nyitottunk 2015.06.26-án. Voltak rosszabb és jobb időszakok, nehézségek és kellemes pillanatok is. Rendeztünk távirányító hajító versenyt, részt vettünk kiállításon is … mindig van valami a tarsolyunkban.

2016 januárjában elindítottuk webáruházunkat is, amelyet folyamatosan fejlesztünk. Egyre többet akciózunk, kampányolunk.

Időközben újabb szolgáltatásokat is bevezettünk, és bővítettük a termékportfóliót. A beszállítóinkat is egyre jobban megválogattuk. Felvettük a kapcsolatot mobiltelefon és tartozékainak a gyártóival. El kezdtük árusítani a WSKEN mágneses töltő- és adat kábeleit, az Oukitel mobiltelefonjait is. A kábelből (bemutató itt) már több, mint 1000 db-ot értékesítettünk közel egy év alatt, az okostelefonból pedig több száz darabot.

Képeztük magunkat minden téren, tanultunk, figyeltünk. És mindeközben nem felejtettük el a társadalmi szerepvállalásunkat és a fenntartható fejlődést sem; erről bővebben itt.

Mára már jól működő folyamataink vannak, nagy beszállítói körrel, hálózattal rendelkezünk a világ számos pontjáról. Igyekszünk mindent megmenteni, ami már egy kicsit kopott, de a szívünkhöz nőtt, egyúttal költséget is megtakarítani kedves ügyfeleinknek.

Szerepeltünk a TV-ben is. Támogattuk a gyerekeket, a Mars expedíciót (Érdekessége, hogy Magyarországon forgatták a speciális film egy részét, többet itt). Még a jó időben is volt egy kis szerepünk, támogattuk az időjárás jelentést.

Sok minden fog még történni az elkövetkező időszakban is. Érdemes a Facebook oldalunkat követni, hiszen ott is vannak naprakész információink és híreink is.

Legújabb szolgáltatásunk a helyszíni szerviz, melyben a sok év alatt felhalmozódó tapasztalatunkat alkalmazzuk.

Néhány adat az első 2 évről

  • 670 napot dolgoztunk.
  • 7000 terméket és szolgáltatást értékesítettünk.
  • 4000 vásárlónak segítettünk.
  • Közel 500 db készüléket javítottunk meg.
  • Facebook oldalunk követőinek a száma 3200 kedves fő. Havonta 170.000 fészbukozót érünk el, havi 11.000 db bejegyzés aktivitásunk és 60 posztunk van.
  • Weboldalunkat az elmúlt egy évben 25.000-en tekintették meg.
  • A befektetett energia és pénz: rengeteg! A lelkesedés megfizethetetlen (… minden másra ott van a MC :)).
  • A legnagyobb eredmény és dicséret számunkra azonban az, hogy hozzánk szívesen jönnek az emberek! Mi megmutatjuk, megjavítjuk, megújítjuk! Köszönjük!

Mi a jövő? Mi a következő lépés?

Ez egyelőre maradjon meglepetés. Ami biztos, hogy nem adjuk fel, sőt még nagyobb lendülettel vágunk bele a következő 2 évbe!

Addig is a www.okospontok.hu weboldalunkon érdemes egy kicsit elidőzni, és nagyon sokat lehet megtudni a Facebook oldalunkról is. Kövessétek!

Budapest, 2017.06.26.

Bíró Dénes